В Микуличині отруїлись шашликом семеро киян-туристів
Підчас відпочинку в Карпатах туристи були госпіталізовані через зіпсуте м’ясо.
27 серпня семеро з дев’яти туристів-киян, які приїхали на відпочинок в Карпати були госпіталізовані в інфекційне відділення Яремчанської міської лікарні. Попередній діагноз «харчова токсикоінфекція».
Хворі скаржились на загальну слабкість, блювоту, болі в животі, діарею, підвищення температури тіла до 38-39º С, інформує головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.
Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області розпочали санітарно-епідеміологічне розслідування даного групового спалаху гострої кишкової інфекції.
В ході санепідобстеження встановлено, що семеро осіб, котрі захворіли, приїхали на відпочинок та проживали в приватному котеджі «Сімка» в с. Микуличин.
Напередодні, 25 серпня 2022 року вони харчувались самостійно за місцем проживання та готували їжу самі. Їли власноруч приготовлений шашлик, який зберігався без відповідних температурних умов.
Головне управління Держпродспоживслужби в області вкотре нагадує, що для профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь необхідно:
• не вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності. Зберігати продукти харчування тільки у спосіб, зазначений на упаковці, та у встановлений термін;
• не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
• не готувати страви із запасом; приготовлені страви бажано вживати відразу, а у разі повторного споживання, вони мають проходити вторинну термічну обробку; зберігання виготовленої страви без холоду не повинно перевищувати 2 годин;
• не брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодженого зберігання).